Consumenten hebben moeite met verzekeringszaken

Consumenten hebben moeite met verzekeringszaken

Uit onderzoek blijkt dat de helft van Nederlanders het zonde van hun tijd en energie vindt om regelmatig verzekeringen te vergelijken. Ze vinden de wereld van verzekeringen onoverzichtelijk en niet transparant. Daarom vinden ze het lastig om verzekeringen bij verschillende aanbieders te vergelijken en om af te wegen welke dekking bij hen past. Bijna 60% geeft aan niet of nauwelijks te wisselen van verzekeraar. Toch zijn ook veel mensen bang dat ze niet goed verzekerd zijn.

Dekking en premie nog passend?
Inderdaad is de kans best groot dat uw verzekeringspakket niet helemaal meer bij u past als u daar al jaren niet naar omgekeken heeft. Ook als u indertijd de polissen met zorg heeft gekozen en u daarover heeft laten adviseren. In de loop van de tijd veranderen uw omstandigheden nu eenmaal en daarmee ook uw risico’s. Verder stijgen de premies bij de ene verzekeraar harder dan bij de andere. Wat eerst een voordelige verzekering was kan nu een te dure polis zijn. De vraag is dus: sluiten uw verzekeringen nog aan op uw levenssituatie en betaalt u niet te veel premie?

Overstap gunstig?
Wij begrijpen heel goed dat verzekeren een lastig onderwerp is. Er is een enorm aanbod en hoe vindt u dan de best passende polis? Wij nemen het uitzoekwerk graag van u over. We bespreken met u welke risico’s u loopt en of u die zelf wilt dragen of beter kunt verzekeren. Vervolgens checken we of uw huidige dekkingen aansluiten bij uw wensen en bij welke verzekeraar u het voordeligst uit bent. Is een overstap gunstig, dan maken we dat graag voor u in orde. We zorgen er verder voor dat de verzekeringen zorgvuldig op elkaar afgestemd zijn en dat u een goed overzicht heeft van uw polissen en de premies.

Wij zijn er voor u
Persoonlijk contact blijkt voor veel Nederlanderts heel belangrijk als het gaat om hun verzekeringen. Daar kunt u bij ons op rekenen, zowel in advisering als bij een schadeafhandeling. U kunt met vragen of zorgen altijd bij ons aankloppen en uw verzekeringen regelmatig laten doorlichten. En met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen die voor u relevant zijn.