Dit verzekert u voor de wintersport

Dit verzekert u voor de wintersport

Ongevallen.
Elk jaar weer raken duizenden wintersporters gewond op en naast de piste. U kunt dan in een buitenlands ziekenhuis belanden. Uw basiszorgverzekering dekt deze kosten, maar let op! De verzekeraar vergoedt alleen het tarief dat in Nederland voor een vergelijkbare behandeling gerekend wordt. In bijvoorbeeld Zwitserland liggen de tarieven veel hoger. Dan moet u bijbetalen. Ook valt medische hulp in het buitenland onder het eigen risico. Als u dat nog niet gebruikt heeft, betaalt u de eerste 385 euro zelf. Heeft u ook een vrijwillig eigen risico, dan komt dat bedrag er nog bovenop. Maar niet alleen de ziekenhuiskosten kunnen een probleem zijn. U zit in een skigebied, dus misschien moet u met een helikopter van een sneeuwhelling gehaald worden. Gaat u met een gipsvlucht naar huis? Dan lopen de kosten verder op.

Al die hoge(re) kosten voor medische hulp vermijdt u als u een wintersportdekking neemt op uw reisverzekering.

Autoschade:
De meeste wintersporters gaan met de auto naar de plaats van bestemming. Logisch met het oog op de bagage, de kosten en de flexibiliteit. Maar is uw auto klaar voor een lange rit en lage temperaturen? Laat hem voor vertrek checken bij de garage en zorg voor winterbanden en sneeuwkettingen. Vet de deurrubbers van uw portieren in om te voorkomen dat ze vastvriezen en neem een winteruitrusting mee zoals ijskrabber, extra ruitenwisservloeistof met antivries, slotontdooier en een warme deken. En laat ons uw autoverzekering checken.

Schade en diefstal van skiuitrusting.
Wat heeft uw reisverzekering te bieden bij beschadiging of diefstal van uw dure skispullen? Is er een maximumvergoeding? Heeft u een eigen risico? Verzekeraars hebben als eis dat u zorgvuldig met uw bagage om moet gaan om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Houd daarom uw wintersportuitrusting zoveel mogelijk in het zicht of wees dieven te slim af door uw linker- en rechterski apart weg te zetten. U kunt ook kiezen voor een skislot of een kluis huren. En vraag ons de bagagedekking van uw reisverzekering te checken.

Juridische problemen.
Een deel van de skiongelukken ontstaat doordat skiërs zich niet houden aan de regels van de Fédération Internationale de Ski (FIS). Als u een skiongeluk veroorzaakt op de piste waarbij anderen schade of letsel oplopen, kunt u daarvoor aansprakelijk gesteld worden. In het ergste geval kunt u strafrechtelijk vervolgd worden. Heeft u ski’s gehuurd en worden die gestolen? U kunt aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

Polissen laten checken
Voor u afreist naar het wintersportgebied checken wij met plezier alle polissen die van belang zijn: uw zorgverzekering, uw reisverzekering, uw autoverzekering en uw aansprakelijkheids- en of rechtsbijstandverzekering. We zorgen ervoor dat alle dekkingen in orde zijn en dat u met een gerust hart kunt vertrekken.