Hoe gaat het met uw financiele voornemens?

Hoe gaat het met uw financiele voornemens?

Ongeveer driekwart van de Nederlanders blijkt voor 2023 goede voornemens te hebben op financieel gebied. De top vijf:

– Zuiniger aan doen (47%)
– Minder onnodige uitgaven doen (43%)
– Sparen voor een buffer (41%)
– Rekeningen altijd op tijd betalen (30%)
– Niet rood staan (24%) 

Zuinigheid, voorzichtigheid en financiële zekerheid lijken dus voor ons Nederlanders het belangrijkst te zijn. Waar het gaat om de uitgaven baren vooral de energiekosten ons zorgen. Ook willen we minder kwijt zijn aan winkelen en dagelijkse boodschappen. En verder willen we meer dan voorgaande jaren besparen op uit eten gaan, vakantie en abonnementen.

Vermogen opbouwen
Wij zijn benieuwd of ook u financiële voornemens had voor 2023 en hoe het daar nu mee gaat. Misschien kunnen wij u van dienst zijn om de voornemens vol te houden. Zo willen veel  mensen sparen voor een buffer of geld opzij zetten voor pensioen. Wilt u dat ook? Dan kunnen wij u als financieel adviseur adviseren op welke manier u vermogen opbouwt en welke methode het meest geschikt is om een bepaald doel te bereiken. Verder geeft 21% van de ondervraagden aan dat ze in 2023 willen checken of verzekeringen nog passend zijn. Laat ons uw polissen daarom doorlichten. Wij zoeken uit of u nog goed en voordelig verzekerd bent en regelen een eventuele overstap.

Zorgen over de rente
Ten slotte kunt u ook voor advies over uw hypotheek bij ons aankloppen. Uit een onderzoek van ING blijkt dat 55 procent van de woningbezitters geen idee heeft hoe lang de hypotheek nog loopt en 54 procent weet niet wat de looptijd van de hypotheekrente is. Tegelijk maakt 38 procent zich zorgen over die rente. Toch aarzelen mensen om hun hypotheek onder de loep te nemen. Op een vrije middag zijn ze liever bezig met de belastingaangifte of de grote schoonmaak. Maar een gesprek over uw hypotheek u geld opleveren. Wacht er daarom niet langer mee.

WOZ-waarde, renteperiode en aflossen
Zo ontvangt u binnenkort weer de WOZ-waarde van de gemeente. Als de woningwaarde ver boven de hypotheekschuld uitstijgt, kan de hypotheekrente misschien omlaag. Of misschien is de renteperiode bijna voorbij. Dan is het goed om uw mogelijkheden met ons te bespreken. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek en maakt u zich zorgen over de schuld die er aan het eind van de looptijd nog openstaat? Dan bespreken wij met u of aflossen in uw situatie verstandig is.