Op premies besparen door verzekeringen aan te passen

Op premies besparen door verzekeringen aan te passen

Heel wat bedrijven hebben de premies van hun verzekeringen de afgelopen tijd zien stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Marsh. Een premiestijging op zich is al een reden om ons te vragen of u nog goed zit bij uw huidige verzekeraar. Maar niet alleen de prijs is bepalend. Waar letten wij nog meer op als we u adviseren over de best passende verzekeringsoplossingen?

Passende voorwaarden
Bij het verlengen van uw verzekering kan blijken dat de voorwaarden verslechterd zijn. De dekking is bijvoorbeeld minder ruim of het eigen risico is hoger. Ook kan de verzekeraar de eisen hebben aangescherpt om de risico’s te beperken. Het is dan belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Wat verandert er precies voor u? Bent u nog voldoende en goed verzekerd? En welke financiële gevolgen hebben de veranderingen? In het ergste geval heeft u een duurdere verzekering terwijl de voorwaarden verslechterd zijn. Dan is het echt zaak om ons te vragen of een andere verzekeraar u iets beters te bieden heeft.

Veranderingen in uw bedrijf
Met uw verzekeringen dekt u bedrijfsrisico’s af. Maar uw onderneming is in beweging. Misschien groeit uw zaak, koopt u nieuwe machines en apparatuur of betrekt u een ander pand. U kunt nieuwe medewerkers aantrekken, andere bedrijfsactiviteiten starten of zaken gaan doen over de grens. Bespreek die veranderingen altijd met ons, want ze hebben gevolgen voor uw verzekeringen. Bedenk dat ook andere ontwikkelingen impact hebben op uw bedrijf. Denk maar aan de sterk gestegen energieprijzen, nieuwe technologieën of gewijzigde wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor uw risico’s? Misschien bent u genoodzaakt maatregelen te treffen. En aan die maatregelen kunnen ook weer risico’s zitten.

Regelmatige check
Wat verzekert u? Dat hangt af van uw risico’s en uw mogelijkheden om die zelf te dragen. Waar verzekert u zich? Dat hangt af van wat een verzekeraar u te bieden heeft. Die twee vragen moeten steeds opnieuw gesteld worden om goed en voordelig verzekerd te blijven. Wij controleren daarom graag ruim voor de verlenging van uw verzekeringen hoe het zit met uw risico’s en of u misschien ergens anders beter af bent.