Vergroot de cyberveiligheid in uw bedrijf

Vergroot de cyberveiligheid in uw bedrijf

Cyberbewustzijn
Het belangrijkste wapen tegen cyberincidenten heeft u als uw medewerkers zich goed bewust zijn van de risico’s en hun gedrag daarop aanpassen. Laat hen een speciale cursus volgen of een programma gebruiken dat hun alertheid op signalen van cybercrime test. Zo leren ze zaken als phishingmails en CEO-fraude herkennen. Het is ook belangrijk dat collega’s elkaar kunnen aanspreken op onveilig gedrag.

Goede beveiliging
Cyberbewustzijn stimuleert u ook door voor een goede beveiliging te zorgen. Regelmatige en tijdige updates zijn uitermate belangrijk. Maak back-ups van belangrijke bestanden, die u op verschillende plaatsen bewaart. Documenten met vertrouwelijke of gevoelige informatie kunnen worden beveiligd met een wachtwoord, dat wordt doorgegeven via SMS of WhatsApp. Harde schijven, laptops, mobiele apparaten en usb-sticks die gevoelige bedrijfsinformatie bevatten, kunt u versleutelen met veilige encryptiesoftware.

Tweefactorauthenticatie
Uw systeem moet weten of een gebruiker die iets probeert uit te voeren daadwerkelijk toestemming heeft om dat te doen. Laat uw medewerkers daarom tweefactorauthenticatie  gebruiken. Zij loggen dan in op 2 verschillende manieren, bijvoorbeeld met een (lang, uniek en veilig) wachtwoord en een speciale app, een sms-code, een apparaatje dat iemand identificeert of biometrische kenmerken zoals een vingerafdruk.

Veilig online thuiswerken
Als uw medewerkers thuiswerken, zorg er dan voor dat ze een veilige verbinding naar het bedrijfsnetwerk gebruiken. U doet er verder goed aan om thuiswerkmogelijkheden te testen en te updaten en eventueel een extra monitoring in te stellen op de applicaties die kritiek zijn voor thuiswerken. En laat medewerkers voorzichtig zijn met betrekking tot wat er besproken wordt in berichtenapps of tijdens een videoconference.

Cyberverzekering
Cybercriminelen blijven steeds nieuwe methoden ontwikkelen om hun slag te kunnen slaan. Ook als u zorgt voor een goede beveiliging blijft er een kans dat zij uw systemen aanvallen. De financiële gevolgen kunnen groot zijn. Verzeker uw bedrijf daartegen met een cyberverzekering. Wilt u meer weten of wilt u geadviseerd worden? Neem contact op met ons kantoor.