Uw postcode en uw autoverzekering

Uw postcode en uw autoverzekering

Om de premie van uw autoverzekering te bepalen, kijken verzekeraars behalve naar merk, model en bouwjaar van uw auto ook naar persoonlijke gegevens.
Zo is de premie onder meer afhankelijk van de regio of stad waar u woont. Dezelfde postcode is bij de ene verzekeraar duurder dan bij de andere.

Lees meer

Rookmelder voor iedereen verplicht per 1 juli 2022

Er zijn in 2021 in Nederland 66.657 claims voor woningbranden ingediend. Dat zijn 182 claims per dag. In veel gevallen was er geen rookmelder aanwezig.
Terwijl een rookmelder u direct waarschuwt en zo schade, letsel en dodelijke slachtoffers kan voorkomen. Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders daarom verplicht voor iedere woning.

Lees meer

Rente stijgt, maar lenen kan nog steeds tegen een laag tarief

Sinds enkele maanden is de rente op leningen aan het stijgen. Wat betekent dat voor u? Moet u actie ondernemen of juist niet?
Dat hangt ervan af of u al een lening heeft en wat voor soort lening dat dan is. Als u nu juist een lening af wilt sluiten, vraag ons dan om advies.

Lees meer

Sluit direct na boeking annuleringsverzekering af

Nu we amper meer beperkt worden door het coronavirus boeken we weer volop vakanties. Als u nu gaat boeken, kan de voorpret beginnen.
Maar het risico is dat er onverwacht iets gebeurt waardoor de reis niet door kan gaan. Sluit daarom een annuleringsverzekering af. Maar doe dat tijdig en laat u eerst adviseren.

Lees meer

Hoe lang zet u de hypotheekrente vast?

De afgelopen jaren was de hypotheekrente zo laag dat heel veel mensen bij het kiezen van een renteperiode voor 20 of 30 jaar gingen.
Zij wisten dat ze een zeer lange tijd kunnen profiteren van lage maandlasten. Een enorm voordeel. Maar welke renteperiode kiest u nu de rente weer stijgt?

Lees meer