Ruzie met de buren. Heeft u rechtsbijstand nodig?

Ruzie met de buren. Heeft u rechtsbijstand nodig?

Overhangende begroeiing, de erfafscheiding, het recht van overpad of geluidsoverlast. Er zijn heel wat situaties waarover u onenigheid kunt krijgen met uw buren.
Wat doet u als u er niet uitkomt met een goed gesprek? Soms is dan een procedure bij de civiele rechter de enige mogelijkheid om het probleem op te lossen. Maar wie betaalt dat?

Lees meer

Alternatief lenen is vaak duur en risicovol

Zijn Nederlanders eigenlijk roekeloos of juist voorzichtig als het gaat om geld lenen? Daarover brengt Bureau Krediet Registratie (BKR) jaarlijks verslag uit in hun BKR-monitor.
De trend is dat er minder kredieten zijn en ook minder betaalachterstanden. Toch heeft BKR nog zorgen.

Lees meer

Gaat uw kind zelfstandig wonen? Bespreek vooraf de financien

Als u een kind in een eindexamenklas heeft, staat er een spannende tijd voor de deur. Veel succes! Slaagt uw kind dan wil hij een vervolgopleiding doen.
En als die in een andere plaats is, wil hij misschien op kamers. Welke financiële zaken moet uw kind dan zoal regelen? En hoe kunt u hem daarbij helpen?

Lees meer

Kunt u in uw huis blijven na de scheiding?

Als uw huwelijk stukloopt en u besluit te gaan scheiden, breekt er een moeilijke periode aan. Ook financieel moet er dan van alles geregeld worden.
De woning bijvoorbeeld. Waar moet u aan denken als u in het huis wilt blijven wonen en uw partner vertrekt?

Lees meer

Vier tips om eerder te kunnen stoppen met werken

De pensioenleeftijd is de afgelopen 10 jaar geleidelijk aan omhoog gegaan. Niet iedereen is daar blij mee. Maar is het eigenlijk nog mogelijk om eerder te stoppen met werken?
Want hoe kunt u die jaren financieel overbruggen? Vier tips.

Lees meer